teisipäev, 25. veebruar 2014

9. päev

Nagu traditsiooniks saanud, siis kodust lahkudes söön banaani ja kontorisse jõudes smuuti (enamjaolt üpris rohelise, ehk siis spinat + mõned puuviljad). Kohvi isu ei ole, seega pole seda ka joonud (reedel sai peale lõunasööki lonks musta kohvi võetud, aga rohkem nagu ei tahtnudki). Täna tundsin küll kontoris, et veidi rohkem energiat on, või noh, kui kolleegid peale lõunasööki kurtsid, et uni peal, siis mul seda polnud (võibolla oli asi ka selles, et üks tööasi pidi kiirelt valmis saama ja õues paistis päike:)). Kõige raskem ongi vist vahepalaga, või noh, kuna söögivahed pole regulaarsed (täna võibolla esimest korda ka oli, sest ei olnud kordagi kõht tühi ega liiga täis, mis tavaliselt tühja kõhuga õgimisele järgneb:)) ja midagi sellist kiiret näksida ei ole. Nii et sõin kilusid kuniks õhtusööki valmistasin;)
Õhtusöögiks tegin sidruni ja küüslaauguga kana:
- 500 g kanafileed
- 8 küüslaugu küünt
- 2 sidrunit
- 2 sibulat
- 3 dl kanapuljongit
- 2 dl valget veini (mina lisanud, sest polnud ühtegi lahtist pudelit:))
- paar loorberi lehte
- tüümianit
Juurde aedube, brokkolit (mul oli see juba veidi selline väsinud ja kollakaks vaikselt tõmbuv:S).
Praed kanafilee pannil (mina praadisin kookosrasvaga, aga võib ka oliiviõli olla- mitte siis extra virgin, sest see kuumutamist ei taha) veidi pruunikaks, asetad ahjupotti. Seejärel rõngasteks lõigatud sibul ja küüslaugu küüned tervelt pannile ning kuumutad mõned minutid. Lisad kana juurde potti. Keerad kuumuse suuremaks ja praed kõrgel kuumusel sidruni viilud mõlemist poolt hästi kiirelt ning lisad potti, kana ja sibulate juurde. Nüüd lisad puljongi (mina tegi Biomarketist ostetud kanapuljongi kuubikuga, st 1 kuubik 3 dl veeva vee kohta), maitseained ja jätad kaane alla hauduma 45 minutiks. Samal ajal aurutasin aedoad (maalt, ema kasvatatud:)) ja hiljem brokkoli. Ning maitsev õhtusöök oligi valmis ja mis põhiline- ka lapsed sõid (Mi jättis küll aedoad järele, sest talle need väga ei maitse).


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar