laupäev, 8. märts 2014

20. päev

Naistepäeva hommik...eks see oli väljakutse pigem mehele, et mida nüüd siis tuua saab ja mida mitte:) Aga no tuli poest tavalise tordi ja Rafaello karbiga (selle oli mulle laps poest valinud:)). Polnud hullu- tordilt sõin ära mustikad ja ülejäänud jäi meie pere kahele teisele naisele (tütrele:)) ja mehele. Hommikusöögi tegin ise:


Pärastlõunal müttasin aias- korda sai lillepeenar ja kuur:) Ilm oli küll päikseline ja tuuline. Õhtusöögiks valmis pikkpoiss:
- 500g mahedat veisehakkliha
- 1 suur porgand
- 1 väiksem suvekõrvits
- 1 väiksem sibul
- 2 küüslaugu küünt
- 60 ml kookosjahu
- 100 ml mandlijahu
- 1 muna
- maitsestamiseks ürdisegu, pipar, sool
Tükeldasin porgandi, suvikõrvitsa, sibula ja kuumutasin neid pannil kuniks need peaaegu pehmed. Lisasin ka küüslaugu veidi enne seda. Segasin juurviljad jahude seguga läbi, lisasin hakkliha, muna ja maitseained (ürdisegu). Sõtkusin kuniks kena ühtlane mass sai ning panin küpsetuspaberiga vooderdatud leivavormi ning küpsetasin 180 kraadises ahjus 50 minutit.
Õhtusöögi juurde tegin tomati-oliivi salatit:
- peotäis kirsstomateid
- purk oliive
- peotäis värsket basiilikut
- poole sidruni mahl
- veidi punet, pipart, soola
Lõikasin tomatid, oliivid pooleks ja segasin maitseainetega läbi. Väggga maitsev sai!

Kuna ikkagi veidi pidupäev, siis tegin mõned suupisted ka - keerasin õrnalt soolatud lõhesse värske kurgi ja virsiku viilu:

Magusat ei hakanudki tegema - ei ole need paleo magustoidud, küpsetised ikka väga minu teema, sest kui magusat tahaks, siis ikka midagi "päris" (mõni hea kook, šokolaad). Aga 10 päeva veel eduka lõpuni;)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar