pühapäev, 2. märts 2014

12., 13. ja 14. päev

Või noh, kokku võiks võtta kui Soome reisi päevad. Eks ma veidi ikka pabistasin ka, et kuidas hakkama saan ning endale kindlaks jään. Mitte, et nüüd hirmsasti junk'i järele igatsen või isutan, aga no ikka tahaks ju vahel:) Reede (12. päev) hommikupoolik läks suhteliselt kiiresti, nii et hommikusöögiks sõin vaid puuvilju ja esimene toidukord jäigi siis laevasõiduks (mil tavaliselt ikka burksi ja friikaid sööme:P). Aga sõin siis hoopis seda:
No tõenäoliselt see salatikaste polnud kõige parem, aga kuna polnud otseselt koorest, majoneesist, siis pigistasin silma kinni;) Õnneks või kahjuks antakse seda salatiportsu juurde nii vähe ka, et ega väga nagu maitset tundnudki. Kuna veetsime Soomes äia juures 3 päeva ja abikaasa hetkel veidi liikumisraskustega, siis teadsin, et mina olen sel korral see, kes teeb süüa. Tavaliselt läheme lihtsama vastupanu rada ning ostame kas pitsat, hiina toitu või muud külmutatud kraami, mida kiirelt, lihtsalt valmis saab. Aga mitte sel korral:) Valisin söögipoes korvi kasulikku, toitvat kraami täis ja äi vaid imestas kõrvalt, et mis see kõik maksma läks:D Tegelikult polnud midagi üle mõistuse kallist, tema lihtsalt oma söögikraami tasuta toidujaotuspunktidest saab;) Positiivne üllatus oli see, et poes oli väga palju erinevat värsket kraami, millega meil just kõik poed ei hiilga (tegemist oli suhteliselt tavalise, keskmise suuruse toidupoega). Hinnad muidugi kõigel sellel kallimad kui meil;) Õhtusöögiks tegin lõhe ahjus (maitseks värske sidrunimahl sidrunist, sool, pipar) ja värske salati (jääkapsas, paprika, kirsstomatid, porgand ja maitseks sool, pipar, sidrunimahl). Kõik sõid ja polnud häda midagi:)

13. päeva hommik...abikaasa sünnipäev. Enne kodust lahkumist jõudsin teha panni muffineid:
- 4 õuna
- 4 muna
- 100 grammi mandlijahu
- kaneeli
kaunistuseks pähkleid
Vahustasin munad, lisasin mandlijahu, kaneeli ja riivitud õunad ning muffinivormi. Peale 2 sarapuupähklit. Küpsetasin 200 kraadi juures 25 minutit. Kuna ei olnud aega neil täielikult jahtuda lasta ja paberkotti ka ei juhtunud kodus olema, siis olin sunnitud need panema kilekotti, kust neid laupäeva hommikul välja võttes väga ilusat kaubanduslikku välimust ei saanud oodata:) Ja teinekord peaks laskma rohkem küpseta just alt poolt ning ehk muretsema ka silikoonist muffinivormi, sest väga palju muffinit jäi paberi külge. Aga maitse oli täitsa hea- teinekord lisama äkki veidi soodat või rohkem mandlijahu, et kerkiksid ka veidi:) Kuid teen neid kindlasti teinekordki kui magusarooga vaja on, sest komponendid lihtsad ning tavaliselt kodus olemas. Pildi neist leiab veidi alt poolt, koos puuviljadega:)
Aga hommikusöögiks sai sel päeval tehtud omletti toorsuitsupeekoniga ning juurde paprikat, kirsstomateid, värsket kurki. Lõunasöök oli siis ka sama- tuli hommikul lihtsalt suurem ports :) Päeval käisime lastega ringi värskes õhus.
Õhtusöögi suhtes lasin end poes veidi ära rääkida- valmis abikaasa valmis seaprae välja. Lugesin etiketti ja kuna tundus enamvähem ok, siis võtsime. Juurde keetsin hunniku juurviljasid (sügavkülma letist), millele maitse lisamiseks panin veidi võid (sellist 82%-list ikka):


Juurviljad oli väga head, aga õnneks oli ka abikaasa seda meelt, et sellist sorti praade me enam poest ei osta- no polnud liha seal väga ollagi, maitsest rääkimata. Õhtusöögiks juurde sõid teised poest ostetud karamelli kooki ja mina nosisin muffineid:) Ning snäkiks suure taldrikutäie puuvilju (pomelo, mandariin, banaan)- huvitav, huvitav, kui need on niimoodi kenasti puhastatud, lõigatud, siis maitsevad need kohe kõigile paremini;)

14. päev....Algas praemunaga, millele praadisin juurde šampinjone, küüslaauku, paprikat ja kirsstomateid. Väga maitsev sai ja julgesin ikka veidi seeni süüa (nendega olen ettevaatlik, sest hakkavad maole. Hetkel kirjutas arst mulle 2 nädalaks maorohtu, sest minu puhul tõenäoliselt tegemist mao ülehappelisusega ning ka kroonilise maovaluga, mis viimasel ajal taas tihemini end tunda annab) ja väga hea kooslus oli. Sry, pilt jäi tegemata - liiga kiirelt sai toit otsa:))) Jõin üle pika aja ka mõned lonksud kohvi. Enne laevale minekut taas puuvilju, mõned rosinad, pählid. Laevas otsustasin külastada 8. teki söögikohta ning leidsin tavaliselt hiinakapsa, tomati, sibula salatile kanasalati ning võtsin juurde ka lõhesaia, millelt vaid lõhe ära sõin:) Et jah, pole see vaid salati krõmpsutamine minu teema;)


Koju jõudsime suht hilja, nii et õhtusöögiks õuna taas. Ja sidruniga maitsestatud vett olen paar päeva tublisti joonud- mõnus:)
Ma ei tea, kas see nüüd tingitud sellest, et väljakutse 50% läbitud, aga vot täna julgen öelda küll, et energiat on rohkem ja enesetunne on super hea....ning tundub, et see ka positiivselt mu kaalule mõjunud (endiselt plaanid kaaluda 2 nädala pärast kui väljakutse läbitud!). Kuigi õhtupoolikul ja loksuval laevasõidul olid haigutused kiired tulema, siis sellist rammestust või väsimust ei ole, just sellist, mis tekib tavaliselt peale söömist või noh, liigset söömist. Ja vot ei läinud burksi ja friikate peale meel segaseks - jah, tunnistan, et oleksin tahtnud ampsu võtta, aga kuna olen võtnud vastu otsuse väljakutse läbida ja seda oma tervise parandamise eesmärgil, siis ei tundunud see enese piinamisena. Ja olgu ka lisatud, et kui mingi asi ikka piinana tundub, siis ei ole mõtet seda teha. Nii et väga tõenäoliselt näete mind peale väljakutset söömas sushit, sefiiritorti (minu ülim lemmik, milleta üks mu õige sünnipäev olla ei tohiks...ja kellegi teise oma ka:D) ja vahel ka burksi, sest tõenäoliselt ei suuda ma ühteti toitumist muuta niiiii söödavaks iseendale, et sellised pahed välja jätan. Hetkel arvan, et minust võiks saada 80/20 paleo (loe lähemalt erinevate paleo toonide kohta SIIN)...Aga vaatame, mida väljakutse lõpus arvan;) Hetkel siis veel harjumuse tekkimisest puudu vaid nädal (nagu räägitakse, siis tekkivat harjumus 21 päeva kui midagi regulaarselt 21 päeva järjest teha). Ja kui saaks selle liikumise osa ka veel kuidagi harjumuseks...aga vot keerukat kuskilt see algus lahti teha ning eks veidi laiskus ka;)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar